Haukku Fennica, vuoden 2017 vuosikoira

Vuoden 2017 vuosikoira, Haukku Fennica, seisoo talvisella jäällä ja keskittyy avantoon, josta ilmaantuu kohta jotain uutta ja kiintoisaa. Muotoilija Markku Salon ilmeikkäiden vuosikoirien sarja on täydentynyt viidennellä jäsenellä. Haukku Fennica osallistuu olemuksellaan Suomen 100-vuotisjuhlintaan: sen syvä koboltinsininen väri, valkoisen hännän päättäväinen asento ja huurteisen jään viileys kertovat suomalaisuudesta.

Haukku Fennica -vuosikoirat on valmistettu Nuutajärven Lasikomppanian hytissä, kuten kaikki muutkin Markku Salon esineet. Vuosikoirassa on käytetty Markku Salon ”koiratekniikkaa”, jossa lasi puhalletaan suoraan metallikehikkoon. Teokseen kuuluva lasinen jääkansi avantoineen on irrallinen. Sen toinen puoli on hiekkapuhallettu huuruiseksi,  toinen on kiiltävä, joten voit valita, millaiselle jäälle Haukku Fennican asetat.  Vuosikoiraa valmistetaan 100 kappaleen numeroitu ja signeerattu sarja.

Vuosikoirasta on useita varauksia, joten jos olet kiinnostunut Haukku Fennicasta, kannattaa joko varata alustavasti (sitoumuksetta) tai tulla Nuutajärvelle julkistuspäivänä. Voit myös ottaa etukäteen yhteyttä.

Vuoden 2017 vuosikoira Haukku Fennica julkistetaan sen syntypaikkakunnalla Nuutajärvellä la 22.4. ja su 23.4.17 klo 11–17. Samalla on Markku Salon uuden työhuone-gallerian avajaiset. Hänen uusi työhuoneensa sijaitsee kunnianarvoisassa Paja-rakennuksessa, joka on alun perin rakennettu 1800-luvun puolivälissä muun muassa kristallihiomon tarpeisiin. Salon galleriaan käydään hänen metallipajansa ja tulevan pronssivalimon kautta, jotka kertovat muotoilija-taiteilijan arkisesta työympäristöstä.

Tuleviin suunnitelmiin kuuluu, kuten edellä on mainittu, taidepronssivalimon perustaminen. Viimeisen kahden vuoden aikana Salo on perehtynyt pronssivaluun ja aloittanut taiteellisen työskentelyn uuden materiaalinsa parissa. Se on luonteva lisä hänen muihin materiaaleihinsa - kiveen, metalliin ja puuhun. Lasi tulee kuitenkin aina olemaan lähtökohta.

Vuosikoira 2017 Haukku Fennica, kevään uudet ruusukvartsi-tuotteet, Torso ja Tuhat ja yksi yötä, sekä Salon uniikki- ja sarjatuotantoa on esillä Galleria Markku Salon tiloissa Nuutajärvellä. 

Lisätietoja:

Marja-Leena Salo

www.markkusalo.com

marjaleena.salo55 [at] gmail.com

+358 40 563 4356

Pienessä kylässä tapahtuu isoja asioita

Tervetuloa kokemaan!

huhtikuu 2017

Haukku Fennica, vuoden 2017 vuosikoira

Vuoden 2017 vuosikoira, Haukku Fennica, seisoo talvisella jäällä ja keskittyy avantoon, josta ilmaantuu kohta jotain... Lue lisää

syyskuu 2017

Lasten Lasipaja

Jenni Sorsa Glass järjestää syksyn ja talven aikana muotoilupäiviä pirkanmaalaisille lapsille Nuutajärvellä. Lasipaja... Lue lisää

Kiehtova kierre - Filigraanilasi Suomessa

Miksi kenenkään pitäisi tietää mitään filigraanilasista? Marja-Leena Salolta kirja ja Suomen lasimuseoon näyttely –... Lue lisää