LOGO LASIKYLÄLLE

Avoin suunnittelukilpailu

Säännöt

Kilpailun järjestäjä: Urjalan kunta / Hehkuva Nuutajärven lasikylä -hanke.

Kilpailun kohde: Kilpailun kautta haetaan uutta logoa ja liikemerkkiä Nuutajärven Lasikylälle.

Kilpailun tavoite: Eteläisellä Pirkanmaalla sijaitseva Nuutajärven Lasikylä nojaa yli 220-vuotiseen lasinvalmistuksen perinteeseen. Nuutajärvi on Suomen merkittävin taidelasin keskus, ja kylässä työskentelee myös kulta- ja metalliseppä, keraamikkoja ja tekstiilialan taitaja. Tulevina vuosina muotoilijoiden, taiteilijoiden ja käsityöläisten kirjo toivottavasti laajenee entisestään. Uuden aikakauden alkaessa Lasikylä tarvitsee logon, joka kuvastaa sekä pitkää ja kunniakasta historiaa että vireää nykypäivää, tekemisen paloa ja suomalaista laatua.

Kilpailuaika: 8.9.2014–10.11.2014.

Kilpailun osallistujat: Kilpailu on avoin suomalaisille yksityishenkilöille ja Suomessa kirjoilla oleville yrityksille.

Tulosten julkistaminen: Kilpailun tulokset julkistetaan 28.11.2014. Tuloksista tiedotetaan myös Nuutajärven Lasikylän verkkosivuilla osoitteessa www.nuutajarvi.fi.

Logon käyttö: Logo toimii Lasikylän visuaalisena tunnisteena ja imagon rakentajana. Logon tulee soveltua moneen käyttötarkoitukseen, sekä painettavaksi että sähköiseen mediaan. Ehdotukseen tulee sisältyä teksti ”Nuutajärven Lasikylä 1793”. Ehdotus voi olla myös typografinen.

Logon värit: Logon tulee toimia sekä värillisenä että mustavalkoisena.

Logon oikeudet: Kilpailija vastaa siitä, että hänellä on oikeudet logon käyttämiseen näiden sääntöjen mukaisesti. Palkittujen logoehdotusten käyttöoikeudet luovutetaan palkkiosummaa vastaan Urjalan kunnalle. Käyttöoikeuden luovutus ei sisällä oikeutta muuttaa logoa eikä oikeutta luovuttaa logon käyttöoikeuksia edelleen kolmannelle osapuolelle.

Kilpailun raati: Raatiin kuuluvat graafinen suunnittelija, kuvataiteilija Aimo Katajamäki (pj), muotoilija Oiva Toikka, lasimuotoilija Anu Penttinen, Urjalan kunnan talous- ja hallintojohtaja Joonas Yliluoma, Nuutajärven kylän edustaja Sari Viertokangas ja esittelijänä Hehkuva Nuutajärven lasikylä -hankkeen kehitysvastaava Laura Jänisniemi.

Voittajien palkkiot: Palkkiot ovat 4000, 2000 ja 1000 euroa. Toteutettavan ehdotuksen osalta summa sisältää viimeistelytyön. Mikäli voittaja on luonnollinen henkilö, sisältää palkkio tuloveron osuuden. Mikäli voittaja on yritys tai yhteisö, tulee huomioida, että palkkio sisältää arvonlisäveron osuuden.

Kilpailutöiden käsittely: Raati käsittelee kilpailutöitä nimettöminä. Töitä vastaanotettaessa kilpailijoiden yhteystiedot jäävät vain töiden vastaanottajan tietoon, eikä hän ole raadin varsinainen jäsen.

Voittajatöiden lunastaminen: Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden olla ottamatta palkittuja ehdotuksia käyttöön.

Aineistovaatimukset: Kilpailuun toimitetaan logo ja sen mahdollinen käyttöohjeistus. Logoehdotus toimitetaan muistitikulla jpeg-pakattuna koossa 800 x 600 pikseliä. Logon tulee toimia valkoisella ja mustalla pohjalla sekä syvättynä. Lisäksi ehdotus tulee toimittaa tulostettuna A3-kokoiselle noin 200 g:n paperille. Tulosteen oikeaan yläkulmaan tulee liittää tekijän vapaavalintainen nimimerkki. Ehdotukseen tulee liittää nimimerkillä varustettu kirjekuori, joka sisältää tekijän yhteystiedot. Kilpailun päätyttyä voi oman ehdotuksensa noutaa Urjalan kunnantalolta vuoden 2014 loppuun mennessä aukioloaikojen mukaisesti.

Ehdotusten vastaanotto: Kilpailuehdotusten tulee olla perillä 10.11.2014 klo 15.00 mennessä osoitteessa Urjalan kunta, Hehkuva Nuutajärven lasikylä, PL 33, 31761 Urjala. Viimeisen palautuspäivän postileimalla varustetut ehdotukset hyväksytään. Kuoreen merkintä ”Logoehdotus Lasikylälle”. Kilpailuehdotuksia ei vastaanoteta sähköpostitse.

Huomioi muutos:  Logokilpailuun saapuneiden ehdotusten suuren lukumäärän vuoksi kilpailuaineiston noutopaikka ja -aika ovat muuttuneet: oman ehdotuksensa voi noutaa 9.–23.12.2014 Nuutajärven Lasikylästä NuGO Shopista. Liike on avoinna ti–pe klo 12–18 ja la–su klo 10–17. Ehdotus löytyy siihen liitetyn nimimerkin perusteella. Ehdotuksia ei palauteta postitse, ja noutamatta jäänyt aineisto tuhotaan. Kiitämme kaikkia osallistujia!

Mahdolliset kysymykset: Sähköpostitse osoitteeseen laura.janisniemi [at] urjala.fi.  

Pienessä kylässä tapahtuu isoja asioita

Tervetuloa kokemaan!

elokuu 2019

NUUTAJÄRVEN LASIKYLÄN KULTTUURISÄÄTIÖ PERUSTAA OIVA TOIKAN NIMIKKORAHASTON SUOMALAISEN LASITAITEEN TUKEMISEKSI

  Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö perustaa Oiva Toikan rahaston, joka tukee ja edistää suomalaisen lasitaiteen... Lue lisää

syyskuu 2019

Mahdollisten Aarteiden Kirppis

  Tosi mahdollisuus löytöihin. Lasikylän asukkaiden kaappeihin on vuosien kuluessa kertynyt mahdollisia aarteita.... Lue lisää

Jussi Sistonen-Lönnroth ja Teemu Kylvö NuGO Shopin Vierailevina taiteilijoina lokakuun loppuun saakka.

  Lasinpuhaltaja Jussi Sistonen-Lönnroth ja lasialan artesaani Teemu Kylvö ovat NuGO Shopin Vierailevat taiteilijat... Lue lisää

Resonanssi taidenäyttely Puukonttorissa 24.8.2019 alkaen

  Resonanssi taidenäyttely 24.8.–29.9.2019 Avoinna ti-la klo 10–18 Teokset ovat syntyneet suomalaisen Sirpa... Lue lisää

Avoin haku muotoilijoille ja suunnittelijoille

  ”Käyttöön vai näyttöön” - studiovalmisteisen käyttölasin mahdollisuudet Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön... Lue lisää

Markku Salon Valkohäntä-veistos on uudistettu Pirkanmaan palkinto

  Pirkanmaan palkinto on taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-pronssiveistos ja 7 000 euron rahapalkinto... Lue lisää

Pruukin pajojen Avoimet ovet

  Pruukin pajoilla tehdään paitsi tuotteita ja taidetta, myös muotoilu- ja suunnittelutyötä. Pajoilla on yksilölliset... Lue lisää

Asiointiliikenne Nuutajärvi-Urjala keskusta välillä

  Urjalan kunta on huomioinut erityisesti Nuutajärven kylän luodessaan uutta asiointiliikennejärjestelmää.... Lue lisää