LASINPUHALLUS

Nuutajärvellä on puhallettu lasia vuodesta 1793. Lasinpuhallusta voi seurata työaikoina Lasikomppanian ja Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen hyteissä.

Lasinpuhallus sopii myös hauskaksi ohjelmanumeroksi Nuutajärvellä vieraileville ryhmille esimerkiksi koulutuspäivän piristeeksi tai opastetun kierroksen yhteyteen. Lasinpuhaltajien avustuksella jokainen pääsee kokeilemaan lasinpuhallusta, ja hienosta hetkestä jää muistoksi itse puhallettu tuoppi tai maljakko, joka viimeistellään kaiverretulla tekijän nimellä ja päivämäärällä. Tuotteet ovat valmiita seuraavana päivänä, ja ne toimitetaan ryhmän johtajalle sopimuksen mukaan.

________________________________________________________________

Jenni Sorsa Glass järjestää seuraavia lasinpuhalluselämyksiä:

Kuplan puhallus:

Ryhmän jokainen jäsen saa vuorollaan kokeilla lasikuplan puhaltamista ammattilaisen opastuksella. Kokeile mihin sinun keuhkokapasiteettisi ja tekniikkasi riittävät. Haurasta kuplaa ei ole mahdollista saada omaksi.

Kesto 5 min. / hlö

12 € / hlö

Koristepallon puhallus:

Puhalla oma ripustettava koristepallo lasinpuhaltajan avustuksella. Voit valita pallon värin kahdeksasta värivaihtoehdosta. Värit ovat valkoinen, musta, lime, turkoosi, keltainen, oranssi, lila ja pinkki. Lasipallon halkaisija n. 8 cm.

Lasi pitää puhaltamisen jälkeen jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

Kesto 10 min. / hlö

35 € / hlö

Paperipainon valmistus:

Valmista oma värikäs paperipainosi ammattilaisen avustuksella. Paperipaino on perinteinen koriste-esine, joita lasinpuhaltajat ovat valmistaneet lahjoiksi kautta aikojen. Tämä on lasten suosikki!

Lasi pitää jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

Kesto 15 min. / hlö

45 € / hlö

Maljakon / tuopin puhallus:

Puhalla "henkesi" omaan maljakkoon tai tuoppiin. Puhaltajatyöryhmän avustuksella voit itse puhaltaa juuri sinulle mieluisan värisen maljakon tai tuopin. Työt jäähdytetään hitaasti yön yli, jonka jälkeen niihin kaiverretaan päivämäärä, paikka ja nimesi. Tämä on oiva lahjaidea henkilölle, jolla on jo kaikkea!

Lasi pitää jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

Kesto 20 min. / hlö

85 € / hlö

Puhallus onnistuu kaiken ikäisiltä, eikä siihen tarvita erikoisvarusteita. Varaukset mielellään kuukautta ennen: jenni.sorsa [at] gmail.com