Opastukset

 

Opastetut kierrokset Lasikylässä ennakkovarauksesta. Kun opastukseen sisältyy käynti museossa, lisätään opastusmaksuun 2 €/hlö.

________________________________________________________________

Jenni Sorsa Glass järjestää seuraavia opastuskokonaisuuksia:

Opastus Designmuseo Nuutajärvellä

Paikallinen muotoilija, lasinpuhaltaja Jenni Sorsa opastaa kävijät lasinpuhalluksen ja Nuutajärven historiaan Kaj Franckin suunnittelemassa lasimuseossa.

45 min

45 € / ryhmä

Museon pääsymaksu 2 € / hlö, alle 12-v. ilmaiseksi. Museokortilla sisäänpääsy ilmaiseksi.

Suositeltava ryhmäkoko enintään 25 hlö / opastus.

Opastus Designmuseo Nuutajärvellä ja pruukimiljöössä

Lasimuseossa tutustutaan lasikylän yli 220-vuotiseen historiaan ja kuullaan seikkaperäisesti lasinvalmistuksen tekniikoista. Museokäynnin jälkeen ryhmä kiertää kävellen katsomassa kylän historiallisia rakennuksia ja opas kertoo niiden käytöstä ennen ja nykyisin. Ryhmä piipahtaa myös kulloinkin avoinna olevissa työtiloissa, pajoissa ja näyttelyissä.

1,5 h

65 € / ryhmä

Museon pääsymaksu 2 € / hlö, alle 12-v. ilmaiseksi. Museokortilla sisäänpääsy ilmaiseksi.

Suositeltava ryhmäkoko enintään 25 hlö / opastus.

Lisätiedot ja varaukset:

Jenni Sorsa

jenni.sorsa [at] gmail.com

+358 44 011 1501

________________________________________________________________

Opastettu kierros Nuutajärven Lasikylän miljöössä

Oppaana Nuutajärvi-tutkija, FM Marja-Leena Salo. Tutustumme Suomen vanhimman Lasikylän menneisyyteen ja nykyisyyteen, joita molempia voi luonnehtia sanoilla kiehtova ja kansainvälinen. Kesto noin tunti. Kierroksen sisällön voi räätälöidä ryhmän erityiskiinnostuksen mukaan.

Hinta 60 €, ryhmän koko max. 25 henkilöä.

Oiva Toikan Nuutajärvi

Nuutajärven Lasikylä oli lasitaiteilija Oiva Toikan (1931-2019) monikymmenvuotinen asuin- ja työpaikka. Toikka oli yksi kyläläisistä vaikka teki samaan aikaan häikäisevää uraa taiteen parissa. Opastettu kierros keskittyy pääasiassa Oiva Toikkaan henkilönä. Vierailemme myös hänelle tärkeissä paikoissa Nuutajärvellä. Oppaana FM Marja-Leena Salo. Opastuksen kesto noin tunti. Hinta tilattuna 50 € (ryhmän koko max. 20 henkeä) tai etukäteen ilmoitettavina päivinä 5 €/hlö. Näistä opastuspäivistä ilmoitetaan nuutajarvi.fi-sivuilla tai Nuutajärven Lasikylä fb-sivulla.

Pintti & pinttiä

Kierros kirjailija Tommi Kinnusen Pintti-menestysromaanin taustamaisemissa. Lopuksi käymme katsomassa "oikeaa" pinttiä, jota lasinvalmistuksessa syntyy. Kuljemme pääasiassa ulkona, joten varaudu säänmukaisella vaatetuksella. Opastuksen hinta tilattuna 50 € (ryhmän max. koko 20 henkeä) tai etukäteen ilmoitettavina päivinä 5 €/hlö. Näistä opastuspäivistä ilmoitetaan nuutajarvi.fi-sivuilla tai Nuutajärven Lasikylä fb-sivulla.

Lisätiedot ja varaukset:

marjaleena.salo55 [at] gmail.com

________________________________________________________________

ESINETUNNISTUS

Ohjaamme kaikki tuotannosta poistuneiden lasiesineiden tunnistusta koskevat kysymykset Suomen lasimuseolle.

Lisätiedot:

www.suomenlasimuseo.fi