Jeff Ballard Lasikomppanian taiteilijaresidenssissä

Lasikomppanian toinen kansainvälinen residenssitaiteilija, yhdysvaltalainen Jeff Ballard työskentelee Nuutajärvellä 6.-16.8.2010. Yleisöllä on mahdollisuus seurata Ballardin lasiveistosten syntyä Lasikomppanian hytissä (Vanha Hytti) 9.-11.8.2010.

Jeff Ballardin päämääränä on luoda aistikkaita ja tasapainoisia lasiteoksia. Ballardin lasiesineet ovat visuaalisesti mielenkiintoisia kokonaisuuksia, joissa lasin eri ulottuvuudet elävät monessa kerroksessa.

Ballard työstää lasia perinteisin lasinpuhallustekniikoihin käsityönä. Nykyaikaisemmat lasinveistotekniikat mahdollistavat Ballardin ainutlaatuisen muotokielen teoksissa joiden viimeistely on huippuluokkaa. Iowasta kotoisin oleva Ballard asuu ja työskentelee nykyisin Eugenessa, Oregonissa.

Nuutajärven Lasitaitajat ry, Lasikomppania on perustettu vuonna 2003 vaalimaan lasin valmistuksen käsityöllisiä perinteitä ja tekemään Nuutajärveä tunnetuksi kotimaisena ja kansainvälisenä lasikeskuksena. Lasikomppanian jäsenet ylläpitävät lasinvalmistukseen tarkoitettuja työtiloja Lasikylän Vanhassa Hytissä. Lasikomppanian perustama lasialan taiteilijaresidenssi on ensimmäinen ja ainoa laatuaan Suomessa tarkoituksena vahvistaa yhdistyksen toimintaa aktiivisena lasialan kehittäjänä Suomessa.

www.jeffballardglass.com

09.08.2010