Jukebox -kesänäyttely

Jukebox tekee musiikin näkyväksi

Suomalaiset ja virolaiset lasitaiteilijat yhteisnäyttelyssä

Millaisia mielikuvia John Lennonin Imagine nostaa mieleesi? Entä haluatko nähdä millaisen näkyvän tulkinnan Stingin Lullaby for an anxious child on saanut? Tai Jethro Tullin Bourée? Muun muassa nämä hitit ovat antaneet vaikutteita 17 lasitaiteilijan musiikkiaiheisille teoksille Jukebox-näyttelyssä.

Jukeboxissa on näytteillä Suomen ja Viron eturivin lasitaiteilijoiden teoksia. Näyttely on jatkoa Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn kansainvälisten näyttelyiden sarjalle. Näyttelyiden tavoitteena on esitellä korkeatasoista suomalaista lasitaidetta sekä kiinnostavia ulkomaisia taiteilijoita. Tänä vuonna kutsu kävi Viroon, jossa on vahvaa lasitaideosaamista, mutta teoksia nähdään melko harvoin ulkomaisissa näyttelyissä.

Teosten lähtökohta on musiikki. Jokainen taiteilija on valmistanut teoksensa mielessään erityinen kappale. Teos on myös nimetty vaikutteita antaneen kappaleen mukaan. Näyttelytilassa katsojalla on mahdollisuus kuunnella kyseistä musiikkia teoksen äärellä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Virosta: Kai Koppel, Eeva Käsper, Ivo Lill, Rait Prääts, Toomas Riisalu, Mare Saare, Tiina Sarapu ja Kristiina Uslar. Suomesta osallistuvat Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Ilse Lindqvist, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Lea Swantz sekä Lasikylässä jo pitkään työskennellyt Kerttu Nurminen, jonka töitä on harvoin nähtävissä.

Jukebox avoinna 1.6.–31.8.2010 joka päivä klo 10–18. Vanhan Hytin Halli, Nuutajärven Lasikylä.

Lisätietoja:

Nuutajärven Galleria Osuuskunta