Kesänäyttely Fruit Market

Mikä tekee hedelmästä hedelmän? Tuoksu, väri, muoto vai maku? Yhdeksäntoista suomalaista ja ulkomaista lasitaiteilijaa on tuonut oman näkemyksensä hedelmästä näytteille Fruit Market –näyttelyyn Nuutajärven lasikylään.

Konkreettisesti aihetta ovat lähestyneet muun muassa Shelley Muzylowski Allen (USA) käsinkosketeltavan luonnollisen näköisin kurpitsoin Squash-teoksessaan. Sara Hulkkonen on tavoittanut olennaisen muodon ja värin Mustikka- ja Puolukat-teoksillaan. Alma Jantusen Valumellin edessä herahtaa hedelmäkarkkien maku kielelle. Anu Penttisen Juicy ja Fruity Boxit abstrahoivat aihetta herkullisesti. Marika Kinnunen puolestaan luottaa paksun, kirkkaan lasimassan voimaan Riippuvuudet-maljoissaan. Rolf Svartströmin (Ruotsi) Runsaudensarvi on hedelmäinen kommentti miehen ja naisen välisistä suhteista. Kaiken taustalla hurisee Markku Salon Mehustin – jatkuvassa liikkeessä oleva pöytä, jonka päällä on uniikkeja, suuria mehupulloja.

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn kolmas kesänäyttely jatkaa aiempien näyttelyjen linjaa esittelemällä ajankohtaista nykylasitaidetta. Tällä kertaa teemana on hedelmä. NuGOn omien lasitaiteilijoiden lisäksi näyttelyyn on kutsuttu studio- ja taidelasin taitajia Saksasta, Ruotsista, Kanadasta ja USA:sta. Suomalaisista pitkän linjan lasitaiteilijoista ovat mukana muun muassa Kerttu Nurminen ja Oiva Toikka.

NuGO on kahdeksan lasitaiteilijan ja -muotoilijan perustama osuuskunta, jonka tavoitteena on pitää suomalaista lasiosaamista yllä. Kaikki työskentelevät Suomen vanhimmassa lasikylässä Nuutajärvellä. Tässä ympäristössä on luontevaa ammentaa lasintekemisen perinteestä aineksia nykylasitaiteeseen ja -muotoiluun. NuGOn jäseniä ovat Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Ilse Lindqvist, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo ja Lea Swantz.

Tervetuloa tutustumaan ennakkoluulottomaan taidelasiin!

Fruit Market -näyttely Nuutajärven Lasikylässä Vanhan hytin hallissa. Avajaiset 16.5.2009. Näyttely avoinna 1.6.–16.8.2009 joka päivä klo 10–18. Pääsymaksu 3 e.

Lisätietoja:

Nuutajärven Galleria Osuuskunta