Lasiakatemian filigraaniviikko 27.11.–2.12.2017

Uutta filigraanilasia Nuutajärveltä vanhojen mestareiden johdolla

Nuutajärven Lasikylässä starttaa marras-joulukuun vaihteessa lasialan ammattilaisille sekä lasista inspiroituneille taiteilijoille, suunnittelijoille ja muotoilijoille suunnattu Lasiakatemia, jonka ydintä on osaamisen jakaminen, lasin mahdollisuuksien testaaminen ja tekniikan hiominen huippuunsa. Lasiakatemia on keskeinen osa koko suomalaista lasialaa palvelevaa NEW FINNISH GLASS -kehittämishanketta, jonka Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö on käynnistänyt alan toimintaedellytysten parantamiseksi. Projektia tukee Suomen Kulttuurirahasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö ja se toteutetaan yhteistyössä Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen ja Suomen lasimuseon kanssa.

Ensimmäisellä Lasiakatemia-jaksolla (27.11.–2.12.2017) perehdytään filigraanitekniikkaan mestaripuhaltaja Jaakko Liikasen sekä Kaj Franckin verstakossa aikoinaan työskennelleiden mestaripuhaltajien Eelis Kankaisen, Taisto Sundellin ja Matti Räsäsen johdolla. Viikon aikana nähdään demoja, työskennellään hytissä ja mentorointiklinikoilla, kuullaan alustuksia ja luentoja sekä käydään keskusteluja. Yleisö on tervetullut seuraamaan työskentelyä maanantaina 27.11., jolloin Suomen lasimuseon johtaja Kaisa Koivisto luennoi filigraanilasista klo 9.30. Vanhojen mestareiden filigraaninvalmistusdemoa voi seurata Ammattiopisto Tavastian lasihytissä klo 12–13.

Lasiakatemia toimii tulevaisuudessa kansainvälisenä oppimisverstakkona sekä residenssi- ja osaamiskeskuksena. Se tarjoaa mahdollisuuden koti- ja ulkomaisille lasitaiteilijoille sekä lasista materiaalina inspiroituneille muiden alojen taiteilijoille kehittää osaamistaan huipputasolle kokeilemalla ja testaamalla lasin ulottuvuuksia tiiviissä keskinäistä osaamista vahvistavassa vuorovaikutuksessa.

Lisätietoja:

Lotta Skaffari

Toiminnanjohtaja

Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö

lotta.skaffari [at] nuutajarvensaatio.fi

 

Gina Salaris

Asiantuntija

NEW FINNISH GLASS

gina.salaris [at] gmail.com

 

Vastuutaho: Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö

Yhteistyössä: Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutus ja Suomen lasimuseo