Lasihytti

Lasikylässä työskentelee
lasinpuhalluksen parissa taitavia ammattilaisia. Lasikomppanian työtiloissa saatat nähdä lasinpuhaltajan työssään, ja voit jäädä seuraamaan työskentelyä.
 

 

Vanha hytti

 

Useimmat Nuutajärvellä toimivista lasialan yrityksistä ja taiteilijoista valmistavat tuotteensa Lasikomppanian hytissä, jossa lasinpuhallusta saa seurata. Lasihytti sijaitsee Vanha hytti -rakennuksessa. Katso hytin sijainti kartasta.

 

Hytissä ei puhalleta aivan joka päivä.

Samassa rakennuksessa toimii myös Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutus. Opiskelijoiden harjoittelua voi seurata yleisökäytävältä.

Nuutajärvi_Lasinpuhallus_2020-27.jpg
Nuutajärvi_Lasinpuhallus_2020-14.jpg

Lasikomppania

 

Lasikomppania, viralliselta nimeltään Nuutajärven lasitaitajat ry on vuonna 2003 perustettu lasialan yhdistys, joka ylläpitää Nuutajärvellä lasinvalmistuksessa tarvittavia työtiloja. Lasikomppania mahdollistaa laajat työskentelymahdollisuudet lasitaiteilijoille ja muotoilijoille. Ainutlaatuinen yhteisö tukee vahvasti alan kehitystä ja lasinvalmistustaitojen säilymistä Suomessa.

 

Yhdistyksen jäsenistö koostuu sekä pitkään lasin parissa työskennelleistä että alalle tulossa olevista tekijöistä. Osa jäsenistä valmistaa studiolasia, osa on suunnittelijoita ja taiteilijoita, jotka teettävät teoksensa ammattitaitoisilla lasinpuhaltajilla. 

Katso hytin sijainti kartasta.