Lasimuseo

Sukella Nuutajärven ja lasinvalmistuksen historiaan Designmuseo Nuutajärvessä! Museo toimii vanhassa kyläpanimorakennuksessa ja on kokonaisuudessaan Kaj Franckin suunnittelema taideteos.

Museorakennus rakennettiin lasitehtaan voimakkaalla laajentumiskaudella 1850-luvulla. Aluksi tiiliholvatuissa tiloissa toimi tehtaan olutpanimo eli prykäri, ja rakennus kulkeekin Prykäri-nimellä edelleen.

Designmuseo Nuutajärvi on lasitaiteilija, professori Kaj Franckin suunnittelema kokonaistaideteos. Franck suunnitteli museon tila-arkkitehtuurin ja vitriinit sekä valitsi esiteltävän esineistön. Museo avattiin yleisölle vuonna 1977, ja nykyään se on osa Designmuseota.

 

Lasimuseossa on edustava kokoelma Nuutajärvellä valmistettua lasiesineistöä 1800-luvulta näihin päiviin asti. Alkuajoista 1920-luvulle asti tuotantoon kuului puhallettu ikkunalasi. Myös erilaiset pullot, purkit ja apteekkilasi kuuluivat tuotantoon.

1850-luvulla lasia alettiin valmistaa puristamalla ja tällöin Nuutajärvellä opittiin myös filigraanilasin valmistus. Myöhemmin tuotannossa on ollut myös kaiverrettua, hiottua ja maalattua käyttö- ja taidelasia. Esillä on lisäksi useiden 1900-luvun kuuluisien lasitaiteilijoiden Nuutajärvelle suunnittelemaa esineistöä.

 

Opastetut kierrokset

 

Mielenkiintoisin ja vaivattomin tapa tutustua museoon on heittäytyä asiantuntevan oppaan huomaan! Opastetulla kierroksella voit kuulla tarinoita muun muassa siitä, miten Kaj Franck, Saara Hopea, Gunnel Nyman tai Stockmannin tavaratalo liittyvät Nuutajärveen. Samalla saat lyhyen oppimäärän lasin valmistuksen teoriasta.​

 

Designmuseo Nuutajärvi

Nuutajärveläinen muotoilija, lasinpuhaltaja Jenni Sorsa opastaa kävijät lasinpuhalluksen ja Nuutajärven historiaan Kaj Franckin suunnittelemassa lasimuseossa. 

Kesto: 45 min

Opastuksen hinta: 45 €/ ryhmä + museon sisäänpääsymaksu 2 €/ hlö (alle 12.v. ilmaiseksi). Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Opastusten kielet: suomi, englanti

Ryhmän koko: enintään 25 henkilöä

 

Designmuseo Nuutajärvi + pruukimiljöö

Tutustumme Lasikylän yli 220-vuotiseen historiaan ja kuulemme seikkaperäisesti lasinvalmistuksen tekniikoista. Opastukseen kuuluu käynti museossa ja lasihytissä. Piipahdamme myös kulloinkin avoinna olevissa työtiloissa ja näyttelyissä.

Kesto: 1,5 tuntia

Opastuksen hinta: 65 €/ryhmä + 2 €/hlö museon sisäänpääsymaksu (alle 12.v. ilmaiseksi). Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Opastusten kielet: suomi, englanti

Ryhmän koko: enintään 25 henkilöä

Kysy lisää ja varaa kierros.

Jenni Sorsa

jenni.sorsa@gmail.com

puh. 044 011 1501

 

Katso kaikki Nuutajärven opastetut kierrokset Opastukset-sivultamme.

Infoa

Aukioloajat talvikaudella 2020-2021 sopimuksen mukaan.

Pääsymaksu

Aikuisilta 5 €, lapsilta ja eläkeläisiltä 3 €.

Etukäteen opastuksen varanneilta ryhmiltä 2 € / henkilö, opastus 45 €.

Sisäänpääsy myös museokortilla.

(Museossa  voi ostaa tai uusia myös Museokortin)

Lisätietoa ja ryhmävaraukset

Jenni Sorsa:

jenni.sorsa@gmail.com

+358 (0)44  111501​​

Vuoden 2020 turvallisuusohjeet Designmuseo Nuutajärvellä kävijöille.

Linkki: TIETOSUOJASELOSTE

Käyntiosoite:
Nuutajärven Lasikylä ​

Pruukinraitti 15, 31160 NUUTAJÄRVI​

nuutajarvenlasikyla@gmail.com
viestintä puh. 0407018939

Tilaa uutiskirjeemme!

Katso saapumisohjeet.
Tutustu aukioloaikoihin.

Sivut: Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö sr & Nuutajärven Pruuki Kiinteistö Oy

  • Facebook
  • Instagram