Lasinpuhallus

Lasi on maaginen materiaali, joka taipuu moneen muotoon ja käyttötarkoitukseen.
Tule Lasikylään seuraamaan lasinpuhallusta ja puhaltamaan itse.
 
2019_08_hytti_IMG_20190806_144524_002.jp

Seuraa puhallusta...

Kun huomaat lasinpuhaltajan työskentelevän Lasikomppanian tai Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen hyteissä tai Takolasin pajalla, voit jäädä seuraamaan puhallusta. Kylässämme puhalletaan lasia usein, mutta varaamalla lasinpuhallusnäytöksen varmistat puhalluksen näkemisen. Näette esineen puhalluksen alusta loppuun ja silloin, kun teille sopii.

Katso hyttien sijainti kartasta.

...ja puhalla itse!

 

Lasinpuhallus sopii hauskaksi ohjelmanumeroksi Nuutajärvellä vieraileville ryhmille esimerkiksi koulutuspäivän piristeeksi, opastetun kierroksen aktiviteetiksi tai vaikkapa polttareiden ohjelmanumeroksi. Lasinpuhaltajien avustuksella jokainen pääsee kokeilemaan lasinpuhallusta, ja hienosta hetkestä jää muistoksi itse puhallettu lasiesine, joka viimeistellään kaiverretulla tekijän nimellä ja päivämäärällä. Tuotteet ovat valmiita seuraavana päivänä, ja ne toimitetaan ryhmän johtajalle sopimuksen mukaan.

Nuutajärvi_lasibw_2020-107.jpg
Nuutajärvi_seppäanttibw_2020-240.jpg

Lasinpuhalluselämykset

 

JENNI SORSA GLASS

Kuplan puhallus

Ryhmän jokainen jäsen saa vuorollaan kokeilla lasikuplan puhaltamista ammattilaisen opastuksella. Kokeile mihin sinun keuhkokapasiteettisi ja tekniikkasi riittävät.

​Haurasta kuplaa ei ole mahdollista saada omaksi.

5 min / 12 € / hlö

 

Koristepallon puhallus

Puhalla oma ripustettava koristepallo lasinpuhaltajan avustuksella. Voit valita pallon värin kahdeksasta värivaihtoehdosta. Värit ovat valkoinen, musta, lime, turkoosi, keltainen, oranssi, lila ja pinkki. Lasipallon halkaisija noin 8 cm.

 

​Lasi pitää puhaltamisen jälkeen jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

10 min / 35 € / hlö

 

Paperipainon valmistus

Valmista oma värikäs paperipainosi ammattilaisen avustuksella. Paperipaino on perinteinen koriste-esine, joita lasinpuhaltajat ovat valmistaneet lahjoiksi kautta aikojen. Tämä on lasten suosikki.

​Lasi pitää jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

15 min / 45 € / hlö

 

Maljakon / tuopin valmistus

Puhalla “henkesi” omaan maljakkoon tai tuoppiin. Puhaltajatyöryhmän avustuksella voit itse puhaltaa juuri sinulle mieluisan värisen maljakon tai tuopin. Työt jäähdytetään hitaasti yön yli, jonka jälkeen niihin kaiverretaan päivämäärä, paikka ja nimesi. Tämä on oiva lahjaidea henkilölle, jolla on jo kaikkea.

​Lasi pitää jäähdyttää hitaasti, joten esineen voi noutaa myöhemmin tai se voidaan toimittaa perille postimaksua vastaan.

20 min / 85 € / hlö

Puhallus onnistuu kaiken ikäisiltä, eikä siihen tarvita erikoisvarusteita. Varaukset mielellään kuukautta ennen.

 

HUOM! Kesäkaudella ei järjestetä elämyksiä työtilan kuumuuden vuoksi.

Minimi osallistujamäärä 4 hlöä/ryhmä.

Kysy lisää ja varaa elämys:

Jenni Sorsa Glass

Muotoilija, lasinpuhaltajamestari Jenni Sorsa
jenni.sorsa@gmail.com

Lasihelmikurssit

 

LEA SWANTZ GLASS DESIGN

Korista omaa arkeasi tai valmista kaunis lahja lasihelmikurssilla. Lea Swantz Glass Design järjestää helmikursseja sekä ryhmille että yksityisesti.

 

Tutustumiskurssi

Kurssilla on mahdollisuus kokeilla lasihelmen tekoa ja valmistaa kolmen helmen nauhakoru. Puolen tunnin tutustumiskurssi maksaa 20 € / hlö sisältäen materiaalit.

 

Aloittelijakurssi

Kurssilla perehdytään helmien erilaisiin koristelutekniikoihin ja muotoihin. Aloittelijakurssi järjestetään klo 10–16, ja sen hinta on 90 € / hlö. Hinta sisältää kaikki muut materiaalit paitsi lasin, jota voi ostaa paikan päältä.

Jatkokurssi

Jatkokurssi on tarkoitettu taitojen syventämiseen. Kurssi järjestetään klo 10–16 hintaan 90 € / hlö. Hinta sisältää kaikki muut materiaalit paitsi lasin, jota voi ostaa paikan päältä.

 

Kysy lisää ja varaa kurssi:

Lea Swantz Glass Design

Lasihelmitaiteilija Lea Swantz

lea.swantz@gmail.com

p. 046 560 6929