Lasipuu

Vuonna 2013 Nuutajärvellä vietettiin lasitehtaan 220-vuotisjuhlaa sekä Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen 20-vuotisjuhlaa. Lasiartesaanien koulutus alkoi Wetterhoffilla vuonna 1993 professori Oiva Toikan aloitteesta. Juhlavuoden kunniaksi Nuutajärvelle pystytettiin toukokuussa 2013 Ammattiopisto Tavastian logistiikka- ja rakennus- sekä lasialan yhteistyönä lasipuu. Rungon korkeus on 3,2 metriä, ja puussa on noin 1600 värikästä, suupuhallettua palloa. Runko on suunniteltu ja valmistettu Ammattiopisto Tavastian metallialan aikuiskoulutuslinjalla. Lasipalloja on ollut puhaltamassa lasialan entisten ja nykyisten opiskelijoiden lisäksi ammatissa toimivia ja aiemmin toimineita lasinpuhaltajia. Puun esikuvana on yhdysvaltalaisen Corningin lasimuseon vastaavanlainen teos. Lasipuu on sijoitettu ulos kaikkien nähtäville.

Ohjaavina opettajina olivat lasialalta Sara Hulkkonen ja Marika Kinnunen sekä metallialalta Mika Toivanen ja Pentti Seppänen.

Lasipuun valmistumisen vaiheista kerrotaan Nuutajärvellä toimivan lasialan koulutuksen blogissa http://lasinmatkassa.blogspot.com.