Lasivitriini 6.9.2014 klo 10–16

Lasivitriinissä harvinainen Oiva Toikan teos

Nuutajärven lasitehtaan ovet avautuivat tapahtuman ajaksi

Viidettä kertaa järjestettävä Lasivitriini-tapahtuma pidettiin Nuutajärven lasitehtaan tiloissa. Keväällä toimintansa lopetetun tehtaan hiomo- ja hyttitiloihin oli asetettu vanhan ja uuden lasin myyntipöydät sekä laadukas taidelasin huutokauppa. Lasitehtaan työtiloihin ei aiemmin ollut saanut tutustua tässä laajuudessa.

Taidelasiin keskittyvä huutokauppa oli tällä kertaa entistäkin odotetumpi, sillä myynnissä oli ainutlaatuinen Oiva Toikan Hazardina-teos. Hazardina on valmistettu vuonna 1991 Hotelli Presidentissä Helsingissä toimineeseen RAY:n pelikasinoon. Teos koostuu uniikeista, vapaana hyttityönä valmistetuista lasielementeistä. Näitä Toikan mielikuvituksellisia elementtejä oli myytävänä 10 kpl. Kukin itsenäisenä, kolmiulotteisena lasiveistoksena toimiva teoselementti painaa noin 10 kg ja on ulottuvuuksiltaan 50-60 cm. Hazardinan ohella huutokaupassa oli myytävänä useita uniikkeja lasiteoksia sekä taidelasia. Huutokauppaluettelo on julkaistu osoitteessa www.lasivitriini.fi

Lasivitriinin aikana Nuutajärven Lasikylän pajat ja museo olivat avoinna. Yleisöllä oli mahdollisuus saada lasiaarteilleen tunnistusapua Suomen lasimuseon asiantuntijoiden avulla. Niin ikään Lasikylän sydäntoimintaa, lasinpuhallusta, oli tilaisuus seurata.

Järjestäjät: Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, Huutokauppahuone Piijuska Ky ja Lasikylän toimijat.