Luonto

Nuutajärven Lasikylää ympäröi kaunis luonto. Rauhoitu luontotornilla, rentoudu metsälenkillä tai virkistäydy uimarannalla.
EF9A2058-B1A0-4546-8073-0876F8C7B565.jpe

Mene metsään

 

On Nuutajärven Lasikylää ympäröivien runsaiden metsien ansiota, että koko kylä sai alkunsa vuonna 1793. Lasitehtaan tulikuumien uunien lämmittäminen vaati valtavat määrät polttopuuta, ja paikka valikoitui tehdastoiminnalle sopivaksi juuri metsävarojensa vuoksi.

 

Metsässä kävely rentouttaa mieltä ja on mukavaa vastapainoa intensiiviselle kylävierailulle. Kesällä ja syksyllä metsästä voit myös poimia marjoja ja sieniä.

 

Lenkkeillä voit kilometrin mittaisella valaistulla pururadalla, joka lähtee Nuutajärven urheilukentältä osoitteesta Pitkämäentie 20, 31160 Nuutajärvi.

Jos kaipaat pidempää ulkoilutuokioita, noin kuuden kilometrin reitillä saat hymyn huulille. Katso kartta ja kuvailutiedot Urjalan kunnan sivuilta (Nuutajärven reitti).

Polskahda uimaan

 

Lasikylä sijaitsee kahden järven, Nuutajärven ja Rutajärven, välissä. Järviä yhdistää kylän halki virtaava Nuutajoki. 700 metrin päässä kylästä, Rutajärven rannalla, sijaitsee (järven nimestä huolimatta) Nuutajärven uimaranta.  Uidessa voit ihastella vastapäistä kalliomaisemaa sekä vanhaa Iirilän tanssilavaa, joka kurottautuu veden päälle viereisessä lahdenpohjukassa.

Katso uimarannan sijainti kartasta (17).

Tutustu kaikkiin Urjalan kunnan uimarantoihin.

img_1065.jpg

Levähdä luontotornilla

 

Vuonna 2019 rakennettu luontotorni sijaitsee Nuutajärven rannassa, siis toisella puolella Nuutajärventietä kuin Lasikylä. Tornille pääsee kävellen Lasikylästä.

 

Lataa Maanmittauslaitoksen kartta.

Jos tulet autolla, voit pysäköidä autosi kartassa merkittyyn kohtaan. Rantatieltä tornille (punainen polku) kuljetaan pellon reunaa pitkin (pellon yli ei sovi oikaista).

 

Lähestyminen ruovikon reunalta tornille kannattaa tehdä mahdollisimman rauhallisesti ja hiljaa, koska lintuja saattaa oleskella aivan tornin edustalla. Tornin rakentamisen aikana havaittiin mm. liejukana, josta ei ole tiettävästi aikaisempia havaintoja Urjalasta.

 

Bongaatko Oiva Toikan kuuluisiksi tekemiä lintuja?

 

Seuraa luontotornin kuulumisia myös Facebookissa.