Mitä jäi mieleen Lasikylästä?

Kerro meille muistosi Nuutajärvestä tai anna palautetta palvelusta. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus valita julkaistavat viestit.

Kyllä löytyi upea paikka! Kun saavuimme pihaan niin ylle laskeutui rauha, leikkipaikka houkutti lapsia ja aikuiset saivat rauhassa katsoa ihania lasilintuja. Omaksi harmiksemme emme ehtineet museossa käydä, kun tulimme niin myöhään illalla. Ikkunoista tiirailimme hieman museota ja samalla eksyimme löytämään kaiken värisiä lasinpalasia maasta. Lapset olivat haltioissaan! Kiitos ihanasta rauhoittumishetkestä ja mukavasta iittalan myyjästä, joka osasi kertoa lasiesineiden taustoja ja historiaa! Tänne tulemme varmasti vielä uudestaan, kuka tietää ehkä jopa yöksikin!
Kiva paikka, vieraillaan usein kesäisin ja joskus talvellakin, sopivasti päiväkävelyn päässä mökiltä.
Jos Nuutajärveä halutaan virkistää ja tehdä tunnetuksi, niin sinne voisi koittaa haalia sellaisia käsityöläisaloja, joissa sekä perinteillä että työn kautta oppimisella on suuri rooli. Perusajatus on se, että luovat ja käsityöläisalat ruokkivat toisiaan niin osaamisen, innovatiivisuuden kuin verkostoitumisenkin kautta. Lisäksi ne voivat ruokkia toisiaan myös asiakashankinnan ja tarjonnan monipuolistumisen kautta. Lasi on kautta aikojen liittynyt muihin materiaaleihin, rakentamiseen, sisustamiseen, elämäntyylivalintoihin... Urjalan kohtalaisen siedettävä asuntojen hintataso, sijainti ajomatkan sisällä kolmesta isosta keskuksesta (Tampere, Turku, pääkaupunkiseutu) ja luoviin aloihin kiinni kasvanut henkinen ilmapiiri voisivat tukea moista suuntautumista. Luovat ja käsityöalat ovat kautta aikojen menestyneet parhaiten silloin kun ne tukevat laajalla osaamiskentällä toinen toistaan.
Kävimme lasikylässä 10.7.2016, hieno paikka, paljon nähtävää.
Tommi Kinnunen: Pintti. Lukupiirimme kirja nyt syyskuussa 2018. On kunnianosoitus lasille ja sen taitajille! Tuo varmasti ryntäyksen sinne lasikylään! Kesäkuussa 2018 poikkesimme tullessa Tukholmasta!
Mielenkiintoinen paikka, suosittelen lämpimästi! Kävin ekaa kertaa 23.5.2019, mutta haluaisin vielä tänä kesänä uudestaan! Tulossa oleva näyttely houkuttaa!
Yllätyimme todella positiivisesti Nuutajärven kylästä! Jopa niin paljon, että googlaan myytäviä ok-taloja kylästä lähes päivittäin. Meille luonto on tärkeää ja täällä se näyttää olevan niin lähellä, että on tilaa hengittää.
Sateisena ja harmaana helmikuun sunnuntaina suuntasimme Nuutajärvelle. Perillä totesimme, että Lasimuseo on talvikauden kiinni ja päivä näytti kääntyvän todella synkäksi - paitsi että Shop Pikku Kertun pitäjän ja Iittala Outletin henkilökunnan äärimmäisen ystävällisen toiminnan ansiosta pääsimmekin katsomaan todella mielenkiintoista museota ja saimme muutenkin uskomatonta opastusta ja palvelua. Kiitos! Koko alue on muutenkin todella mielenkiintoinen. On a rainly and grey February Sunday we decided to visit the Nuutajarvi Glass Village and the Museum. Unfortunately the Museum is closed during the winter momths, but the extremely helpful folks at the Shop Pikku Kerttu and Iittala Oulet arranged for us to visit the museum anyway. Incredibly kind and good service - Thank you, you saved our day! The entire Glass Village is well worth a visit, but is probably much nicer in the summer season. .
Vierailen Nuutajärvellä aina silloin tällöin, koska sieltä minulla on lapsuuteni ja nuoruuteni muistoja. Erityisesti muistan isoäitini, "Urjalan mummun", jonka luona sain lapsena vierailla aina perheemme kesäloman aikana. Hän asui pytingissä, joka on purettu jo useita vuosia sitten. Isäni on siis kotoisin kylästä, jossa pari tätiänikin asui. Tämän perhetaustan haluan pitää aina muistoissani, kylä on toki edelleenkin viehättävä.