Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely:

Lasi ja keramiikka – kovaa taidetta tuoreesti

Arabian ja Nuutajärven taiteilijayhteisöt lasikylässä

Lasitehtaan lastauslaiturilta 15 askelmaa alaspäin, ja eteesi avautuu lasi- ja keramiikkataiteen aarrekammio. Arabian ja Nuutajärven ammattilaiset ovat tarttuneet omaan historiaansa, ja tuoneet sieltä teemoja tähän päivään. Arabian taideosasto ry:n keraamikot avaavat Juhlat-näyttelyssä taidekeramiikan mahdollisuuksia. Keramiikkateos voi olla minimalistinen, pehmeä tai hallittu röykkiö. Nuutajärven lasitaiteilijat koettelevat väreillä, leikittelyllä ja vallattomilla muodoilla oman materiaalinsa rajoja. Pienimmät lasiteokset ovat vain muutaman sentin kokoisia, suurin peräti kolmen metrin korkuinen.

Juhlat – Nuutajärven ja Arabian taiteilijayhteisöt –näyttely kunnioittaa suomalaisen taideteollisuuden kansainvälisen menestyksen luoneiden kahden suomalaisen yrityksen juhlavuosia. Nuutajärven lasitehdas täyttää 220 vuotta ja Arabia 140 vuotta. Molempien tehtaiden yhteydessä toimii itsenäisiä taidekäsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita, jotka oman taiteellisen uransa ohella haluavat kannatella toiminnallaan tehtaiden kulttuuriperintöä.

Yhteistyötä Nuutajärven ja Arabian taiteilijat ovat tehneet keskenään jo 50-luvulta lähtien, jolloin aloitettiin tehtaiden väliset vierailut taide- ja muotoiluprojektien muodossa. Yhteistyö on jatkunut tiiviinä myös rakennemuutoksen vuosina, jolloin tehtaat ovat luopuneet omista taideosastoistaan ja taiteilijat ovat itsenäistyneet yrittäjiksi.

Nuutajärven lasikylästä näyttelyssä ovat mukana Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Kerttu Nurminen, Jonas Paajanen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Tero Silver, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Heikki Viinikainen ja Matti Vilppula.

Arabian Taideosastoyhdistys ry:n kaikki taiteilijat ovat mukana näyttelyssä: Fujiwo Ishimoto, Heikki Orvola, Heini Riitahuhta, Heljä Liukko-Sundström, Kati Tuominen-Niittylä, Kristina Riska, Pekka Paikkari ja Kim Simonsson sekä yhdistyksen vieraileva taiteilija 2012-2013 Saana Murtti.

Juhlat – Nuutajärven ja Arabian taiteilijayhteisöt

31.8.2013 saakka joka päivä klo 10-18, vapaa sisäänpääsy

Osoite: Vanhan hytin halli, Pruukinraitti, 31160 Nuutajärvi

Lisätiedot: NuGO Shop, puh. 044 039 6511, lasigalleria [at] gmail.com