Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely: Juhlat - Nuutajärven ja Arabian taiteilijayhteisöt

Laskeudu lasitehtaan lastauslaiturilta 15 askelmaa alaspäin, niin eteesi avautuu lasi- ja keramiikkataiteen aarrekammio. Arabian ja Nuutajärven ammattilaiset ovat tarttuneet omaan historiaansa ja tuoneet sieltä teemoja tähän päivään. Arabian taideosasto ry:n keraamikot avaavat Juhlat-näyttelyssä taidekeramiikan mahdollisuuksia. Keramiikkateos voi olla minimalistinen, pehmeä tai hallittu röykkiö. Nuutajärven lasitaiteilijat koettelevat väreillä, leikittelyllä ja vallattomilla muodoilla oman materiaalinsa rajoja. Pienimmät lasiteokset ovat vain muutaman sentin kokoisia, suurin peräti kolmen metrin korkuinen.

Juhlat – Nuutajärven ja Arabian taiteilijayhteisöt -näyttely kunnioittaa suomalaisen taideteollisuuden kansainvälistä menestystä rakentaneiden yritysten juhlavuosia. Nuutajärven lasitehdas täyttää 220 vuotta ja Arabia 140 vuotta. Molempien tehtaiden yhteydessä toimii itsenäisiä taidekäsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita, jotka oman taiteellisen uransa ohella haluavat kannatella toiminnallaan tehtaiden kulttuuriperintöä.

Yhteistyötä Nuutajärven ja Arabian taiteilijat ovat tehneet keskenään jo 50-luvulta lähtien, jolloin aloitettiin tehtaiden väliset vierailut taide- ja muotoiluprojektien muodossa. Yhteistyö on jatkunut tiiviinä myös rakennemuutoksen vuosina, jolloin tehtaat ovat luopuneet omista taideosastoistaan ja taiteilijat ovat itsenäistyneet yrittäjiksi.

Nuutajärven lasikylästä näyttelyssä ovat mukana Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Kerttu Nurminen, Jonas Paajanen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Tero Silver, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Heikki Viinikainen ja Matti Vilppula.

Arabian Taideosastoyhdistys ry:n kaikki taiteilijat ovat mukana näyttelyssä: Fujiwo Ishimoto, Heikki Orvola, Heini Riitahuhta, Heljä Liukko-Sundström, Kati Tuominen-Niittylä, Kristina Riska, Pekka Paikkari ja Kim Simonsson sekä yhdistyksen vieraileva taiteilija 2012–2013 Saana Murtti. 

Avoinna: 9.6.–31.8.2013 joka päivä klo 10–18, vapaa sisäänpääsy.

Osoite: Vanhan hytin halli, Pruukinraitti, 31160 Nuutajärvi

Lisätiedot:

NuGO Shop, +358 44 039 6511, lasigalleria [at] gmail.com