Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely "Peep Show - Toinen todellisuus"

Jännityksiä ja yllätyksiä taiteen muodossa

Nuutajärven Galleria osuuskunnan järjestämä kesänäyttely Peep Show - Toinen todellisuus antaa näyttelyvieraille luvan tutustua lasitaiteilijoiden yllättäviinkin ajatuksiin. Yhteisen teeman alle on koottu näyttely, jossa 21 kotimaista lasitaiteilijaa esittelee teoksiaan laatikoissa, joihin näkee sisälle vain pienen kurkistusreiän läpi. Esillä on abstrakteja mietteitä, esittävämpiä rohkeitakin kuvia, heijastuksia ja peilipintaa, kaikki ilmennettynä lasiin.

Peep Show –Toinen todellisuus on saanut inspiraationsa satoja vuosia vanhasta esitysperinteestä, jossa sekä kuriositeetteja että tarinoita on esitetty mukana kulkevassa laatikossa. Laatikkoon kätketyt kuvat ja esineet ovat avanneet uteliaalle katsojalle uuden maailman, ja esitystapa on ylläpitänyt salaisuuden verhoa. Tämän päivän yhteiskunnassa, missä miltei kaikki on näkyvillä ja saatavilla heti, mahdollisuus yllättyä näkemästään on minimaalinen. Toiveena on, että voimme tarjota näyttelykävijöille jännitystä ja yllätyksiä lasitaiteen muodossa.

Näyttelyssä on esillä nuutajärveläisten lasitaiteilijoiden lisäksi kuusi muualla toimivaa uuden kotimaisen taidelasin kärkinimeä. Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat: Iiro A. Ahokas, Henni Eliala, Sara Hulkkonen, Renata Jakowleff, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Susanne Koskimäki, Ilse Lindqvist, Sini Majuri, Anu Penttinen, Gina Salaris, Markku Salo, Tero Silver, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Kirsti Taiviola, Ella Varvio, Heikki Viinikainen, Matti Vilppula, Janne Rahunen, Johannes Rantasalo. 

Näyttely on avoinna päivittäin klo 11–17 (poikkeukset: juhannusaattona 11–15 ja juhannuspäivänä 12–17).

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn tavoitteena on vahvistaa 223-vuotiaan lasikylän asemaa uuden taidelasin keskuksena. Kesänäyttelyitä NuGO on järjestänyt vuodesta 2007 lähtien.

Näyttelyä tukee Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö.

Lisätietoja:
Nuutajärven Galleria Osuuskunta
Nuutajärven Lasikylä, 31160 Nuutajärvi
lasigalleria [at] gmail.com
+358 44 039 6511