Galleria Markku Salo

Galleria Markku Salon tiloissa on esillä muotoilija, taiteilija Markku Salon (s. 1954) esineitä. Salo on työskennellyt lasin parissa Nuutajärven lasikylässä vuodesta 1983. Galleriassa on sekä käyttölasia että design- ja taide-esineitä.

Käyttölasien suunnittelussa Salon lähtökohtana on aina käyttäjä, hänen tarpeensa. Taidetta syntyy puolestaan taiteilijan omista lähtökohdista. Salo tunnetaan teknisesti monipuolisena ja taiteellisesti vahvana muotoilijana. Tämä näkyy muun muassa useissa lasitekniikoissa muodossa, joita Salo on yli 30-vuotisen uransa aikana kehittänyt. Hänelle tunnusomaista on esimerkiksi metalliverkkomuotin käyttö, joka tekee esineen pinnasta helmeilevästi valoa taittavan. Tällä tekniikalla on valmistettu muun muassa Diiva-lasisto sekä Tuhat ja yksi yötä/The Arabian Nights -pullot. Kauneus ei käyttöesineissä mene kuitenkaan koskaan käytettävyyden edelle.

Taide-esineissä sen sijaan pääosaan nousee sisältö. Esineisiin on puhallettu, hiottu, valettu, kuvioitu lukemattomin eri tekniikoin tarinoita, ajatuksia ja tunnelmia. Taide-esine on taiteilijan suora viesti katsojalle. Markku Salo on taiteessaan rohkea kokeilija, joka ei kaihda riskin ottamista. Yksi riski, jonka kanssa hän on paininut uransa alusta saakka, on suurten, jopa massiivisten lasiteosten valmistaminen. Näitä useiden metrien kokoisia teoksia on muun muassa kotimaisten ja ulkomaisten museoiden kokoelmissa.

Markku Salon teoksia on muun muassa seuraavien museoiden kokoelmissa: Victoria and Albert Museum Lontoossa, Nationalmuseum Tukholmassa, The Corning Museum of Glass New Yorkissa ja Suomen lasimuseo Riihimäellä. Hänet on palkittu muun muassa Georg Jensen Prizella ja Valtion taideteollisuuspalkinnolla. Markku Salolle myönnettiin vuoden 2015 Kaj Franck –muotoilupalkinto.

Markku Salon esineet valmistetaan Nuutajärven lasikylässä. Piensarjatuotteita on saatavissa myös NuGO Shopista.

Avoinna:

Galleria Markku Salo on avoinna verkkosivuilla www.markkusalo.com ilmoitettuina päivinä. Muulloin galleria on auki sopimuksesta.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Galleria Markku Salo

www.markkusalo.com

www.nugo.fi

mail [at] markkusalo.com

+358 400 606 585

TYÖSKENTELYN SEURAAMISEN OHELLA VOIT TUTUSTUA TEKIJÖIHIN JA TEHDÄ OSTOKSIA.

Lasikylän myymälät palvelevat vuoden ympäri. Pajoissa tehdään paitsi tuotteita ja taidetta, myös muotoilu- ja suunnittelutyötä. Pajoilla on yksilölliset aukioloajat, mutta ne kaikki ovat avoinna sopimuksesta. Varmista myymälän tai pajan aukiolo toivomanasi ajankohtana numerosta +358 20 439 3527.