Puhallus ja laukaus - Lasia ja valokuvia -kesänäyttely

9.6.-12.8.2012

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO:n kesänäyttelyssä yhdistyy lasi ja valokuva.

Lasitaiteilijat ovat saaneet vieraakseen kansainvälisesti menestyneen valokuvaajan, Jani Kailan, joka on tutustunut kameran linssin läpi taidelasin valmistukseen ja lasitaitelijoiden työskentelyyn lasin parissa.

Tuloksena on mielenkiintoinen näkökulma lasin tekijöiden maailmaan ja suomalaisen lasin muotokieleen. Esillä on nuutajärveläisten lasitaiteilijoiden tuoreita teoksia ja taidevalokuvia, jotka kuvaavat tekijää työnsä parissa sekä taiteilijoiden töitä Nuutajärven luonnossa, kyläyhteisön maisemissa ja perinteikkään lasitehtaan rosoisessa miljöössä. Jani Kaila on kansainvälinen taidevalokuvaaja, joka viime syksynä järjesti Lontoossa valokuvaa ja suomalaista muotoilua yhdistäneen Unwrapped- näyttelyn. Pääpaino Lontoon näyttelyssä oli muotoilijoiden sekä taiteilijoiden työprosessin ja henkilökuvan esittelemisessä valokuvilla. Tätä teemaa jatkaen Jani Kaila on tänä keväänä valokuvannut ja analysoinut Nuutajärven lasintekijöitä.

"Minulle tämä oli kiinnostava tutkimusmatka suomalaiseen tämän hetken taidelasin muotokieleen, taiteilijoihin sekä heidän työskentelyprosesseihinsa. On hienoa nähdä, miten uutta hienoa suomalaista lasia tehdään samassa perinteikkäässä ympäristössä, jossa suomalaisen lasin suuret nimet ovat toimineet eri vuosikymmenten aikana", kertoo Jani Kaila.

Näyttelyssä on 28 kpl kuvia, kooltaan 80cm x 120 cm. Kuvat on painettu uudella tekniikalla ChromaLuxe Metal Print alumiinilevylle, jossa kuva on levyssä olevan emulsion sisällä eikä sen pinnassa. Kuva saa erinomaisen kiillon, värit ovat kirkkaat ja sekä kuvan yksityiskohdat että terävyys tuodaan esille uudella tavalla.

Mukana näyttelyssä ovat osuuskunnan jäsenet: Markku Salo, Alma Jantunen, Johannes Rantasalo, Marika Kinnunen, Sara Hulkkonen, Anu Penttinen, Lea Swantz, Heikki Viinikainen ja Ilse Lindqvist. Mukana näyttelyssä ovat myös nuutajärveläinen lasitaiteilija Kerttu Nurminen sekä professori Oiva Toikka.

Nuutajärven Galleria Osuuskunta toimii Nuutajärven perinteikkäässä Lasikylässä. Osuuskunnan tavoitteena on edistää korkeatasoisen suomalaisen taidekäsityön tunnettuutta. Se pitää yllä NuGO Shopia, josta löytyy kattava tuotevalikoima jokaiselta jäseneltä ympäri vuoden.

Lisätietoja:

Nuutajärven Galleria Osuuskunta / NuGO Shop